RSS

Är det tid att slita av helgongloriorna?

17 Jul

De senaste dagarna har vi möts av nyheter som att katolska kyrkan i USA betalar 660 dollar(uppgiften i dagens New York Times) till dem som blivit sexuellt utnyttjade av kyrkans präster och att läkare i Storbritannien är föremål för utredning eftersom dessa varit oärliga i samband med en undersökning med förmodat samband mellan trippelvaccin och autism.

Präster har väl inte längre någon helgongloria, men läkare har länge haft en auktoritet som näst intill varit gudalik och helgongloriorna har glimrat i kapp. Men är det inte på tiden nu i relativ modern tid, att vi sliter av denna yrkesgrupp dess helgongloria och inser att dessa utbildade människor just endast är människor med fel och brister?

Under lång tid har läkarkåren tillåtits ”handikappförklara” stora delar av eleverna i grundskola och gymnasium. Flera av dessa diagnoser, inte minst dyslexi, har varit och är ytterst tvivelaktiga. Elever som nått vuxen ålder har insett vilket problem som grundlades i tidiga år av läkar- och psykologkår. De har i flera fall fått mycket allvarliga bekymmer; psykoser, depressioner, ett sargat självförtroende, en läs- och skrivovilja som inte är av denna värld etc etc.

Ja, vad tycker du kära läsare som orkar läsa denna Blogg? Är det inte på tiden att läkarna får inse att de kan göra fel och när denna profession gör fel, kan det få ödesdigra konsekvenser för individen?

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: