RSS

Idrott en väg till lycka för elever med särskilda behov?

19 Jul

Den senaste skoldebatten är intressant. I en debattartikel i DN igår gick flera personer ut, därav flera idrottspersonligheter, och krävde fler timmar idrott i skolan. Den efterföljande debatten hävdar att antalet timmar i idrott minskat under 90-talet. Varför minskade man timmarna i idrott?

Idrott är ju väldigt väsentligt för inte minst elever med särskilda behov. Där kan de få det självförtroende som de så väl behöver.

Är det någon som vet något om detta?

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på juli 19, 2007 i Skolan

 

Ett svar till “Idrott en väg till lycka för elever med särskilda behov?

 1. Annaa M

  augusti 15, 2007 at 2:46 e m

  Har hittat din blogg först idag, därav sen kommentar! Har skrivit om det här själv, du kan kolla i min blogg på sista veckan i juli, jag var lite sen. Bara undrar, när senast såg du en elev med svagt självförtroende och utsatt position i klassen stärka sitt självförtroende på gympan? Det finns ju tusentals skildringar över hur det är just där de svaga och mobbade blir särskilt utsatta, inte bara av andra elever utan även av lärare. Ingenting har förändrats sedan jag gick i skolan på 60-talet.

  För en utsatt elev som dessutom är dålig i gympa är skolidrotten tämligen meningslös, särskilt när man kör könsblandning. Då blir gympan bara en tummelplats för ledargestalter och de redan rörliga, de andra drar sig undan, maskar, skolkar osv. De bemöts av oerhört lite förståelse från lärarna eftersom de ju är rekryterade bland de elever som var ledargestalter och bäst i klassen i gympa.

  Hela debatten om skolgympan lider av brist på verklighetsförankring!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: