RSS

Det vi hela tiden misstänkt

07 Feb

Ystads Allehanda igår:: ”Hur kunde Rasmus och Robin Sjöholm gå fem år i särskolan utan att någon lärare fattade misstanke om att de kunde vara felplacerade?”

Att elever placeras i särskola på felaktiga grunder har vi länge misstänkt eftersom särskolans elevantal har ökat under flera år. Där placeras säkert både dyslektiker, de med ADHD och andra elever med diagnoser som inte tillhör särskolans målgrupp, men som man inte orkar med i den ordinarie skolan.

Det uppmärksammas och sedan bryr sig inte många mer om det. Jag bara säger: Skall det verkligen vara på detta viset, för alla dem med olika former av dysfunktioner?

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på februari 7, 2008 i ADHD, Autism, Dyslexi, Makthavare, Skolan, Specialpedagogik

 

Ett svar till “Det vi hela tiden misstänkt

 1. JC

  mars 2, 2008 at 1:56 e m

  Jag vägrade sätta min yngste son i särskola för hans inlärningssvårigheter.
  Hans lärare (i första klass) ringde hem till mig och talade om att hon var den enda (?) som brydde sig om hans (sonens) utbildning och att särskola var den enda möjligheten för honom att klara sin skolgång. Fmöjligen skulle man ha kunnat skicka honom tjugofem mil hemifrån till ett internat (en sjuåring?)
  MEN hade skolan ställt upp som man kan förvänta sig, hade det inte blivit så fel! Vi hade turen att flytta så att han kom till en skola med en mycket bra lärare som han fick ha i två år. På dessa två år tog han igen en hel del av det han hade missat tidigare, men så var det dags för högstadiet och trots en utredning som visade på funktionsnedsättning fick han ingen extra hjälp…
  Jag vidhåller att om han hade fått den hjälp och det stöd som psykologen rekommenderade hade han klarat åtminstone att få godkänt i kärnämnena… Men så fungerar inte skolan idag… Ut med dom som avviker.
  Och som jag ser det hade han inte klarat av att gå i särskola med tanke på hur många olika problem eleverna där har…
  Nu går han individuella programmet för andra året och har kört fast. Hans självförtroende är i botten. Är det så här vi vill att ungdomarna ska ha det? För dom är rätt många nu…

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: