RSS

Nytt nummer UTE och jag undrar…

06 Apr

Nu har vi gett ut ett nytt nummer av Dyslexia nätupplaga, 2/2008, och jag undrar vart Sverige är på väg egentligen, när det gäller att ta hand om och hjälpa personer med olika former av dysfunktioner. Det visar sig nämligen att ”ingen kan man lita på i Sverige”  om man är lite annorlunda. Har du t ex dyslexi eller Downs syndrom, skall du vara extra orolig. Det kan gå väldigt illa. Du kan dö!

Alla, nästan utan undantag, som tar hand om människor med dysfunktioner vill nämligen inte hjälpa andra. Vad de vill göra är sådant som framhäver den egna förträffligheten eller tjäna väldigt mycket penningar. Går inte detta så tar det ”hus i helvete”.

Läs dessutom artikeln om en s k forskare som skrivit en undermålig bok om läsprocessen, som säkert många lärare tror är utmärkt, vilket är föga positivt för lärarnas elever med dysfunktioner. Klicka här!

Det finns också alltför många s k specialpedagoger som inte alls är intresserade av hur det egentligen förhåller sig med fonologi och dylika viktiga ting.

Så föräldrar! Jag förstår om ni går till personer som säger sig kunna hjälpa er, t ex Kattmodellen, eftersom de som är etablerade på skolor etc sviker och anstränger sig föga.

Ja, vart är vi på väg?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på april 6, 2008 i Nytt nummer ute NU!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: