RSS

Professor Martin Ingvar är inte lingvist utan hjärnforskare!

29 Maj

Apropå den här kommentaren på denna min blogg:

”Har du passerat en viss ålder (ca: 9-11 år)har det hänt så mycket i din hjärna att om du inte redan fått den rätta pedagogiska hjälpen för att komma över tröskeln till ett liv där du kan läsa så behövs det kompensation i form av hjälpmedel.[…]Martin Ingvar som forskar på detta bekräftade detta (inte med samma ord) för ett par veckor sedan vid en föreläsning i Hallsberg.”

Martin Ingvar är en av dessa forskare som tyvärr uttalar sig om allt från Gud i hjärnan i SVT:s Existens till som ovan läs- och skrivmognaden. Det finns dock inga tydliga fonologiska belägg för att man inte skulle kunna lära sig läsa och skriva precis som alla andra när man passerat en viss ålder. Det är mycket omtvistat.

Martin Ingvar tycks inte vara nöjd med att endast vara expert på hjärnan utan kliver in på både de teologiska spörsmålen och de lingvistiska men då uttalar han endast sina åsikter och inte vad han har vetenskapliga belägg för. Det var nämligen mycket tydligt i programmet Existens att det var Ingvars egna åsikter som vi skulle betrakta som vetenskap. Så också i inlägg på DN:s debattsida.

Som jag uppmanat tidigare: Gör inte neurologerna till våra nya Överstepräster som anser sig vara experter på allt i vår verklighet. Det är de nämligen inte!

Att de håller föreläsningar betyder ju också att de vill tjäna pengar på sin hjärnforskning på alla livets områden. För Martin Ingvar fick väl rejält betalt, eller hur?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på maj 29, 2008 i Uncategorized

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: