RSS

Kommunerna behandlar sina medborgare alltför ofta uruselt. När kommer upproret?

19 Nov

peoplerebelliousphNu har det sagt ännu en gång svart på vitt. Kommunerna behandlar inte sina medborgare väl. Nej, de behandlas alltför ofta uruselt. Den senaste rapporten om detta kommer från Socialstyrelsen, som berättar om en ny kartläggning man gjort. Möjligen har vi orsaken i detta konstaterande som utredarna gör:

”Kartläggningen ger intryck av att det råder lite av fritt valt arbete, de olika verksamheterna gör det de intresserat sig för utan att samverka med andra.”(dn.se)

Hur länge skall vi finna oss i att kommuner och landsting gör lite som de vill, vilket utredarna Lars Hellgren, Monica Norrman, Mia Ramklint och Ingemar Nilsson fastslår i nämnda debattartikel?

Artikeln: Klicka här!

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på november 19, 2008 i Makthavare, Mänskliga rättigheter

 

Ett svar till “Kommunerna behandlar sina medborgare alltför ofta uruselt. När kommer upproret?

 1. Matti

  november 22, 2008 at 7:31 e m

  Denna kartläggning visar detsamma som jag har observerat de senaste åren – och jag är en utbildad socialarbetare sedan 25 år tillbaka. Jag har undrat varför – bl a här i Malmö – de unga socialarbetarna (som föredras av ledningen framför oss gamla) vet så lite om människor som bor i samhället, bara bakom socialbyråns vägg! Men för dessa socialarbetare är det lättare att sitta inne och knacka på datorn – där omvandlas människorna till siffror och filer, anpassade till speciella program (oftast amerikanska!). Cheferna är också helt okunniga om människornas verkliga levnadsförhållanden och vad skulle behöva göras för att hjälpa dem att lösa sina problem! För första gången, efter 25 år i Malmö stads tjänst, skäms jag för mitt yrke och min arbetsgivare!

  Felet – tror jag – ligger där att vissa okunniga personer har tilldelats för höga tjänster…. Samma läge tycks råda i andra kommuner i Sverige. Fy fan!

  Matti Laukkanen
  socionom, Malmö

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: