RSS

Psykiatrin avslöjad!

25 Jan

psychiatristkidphVi är många om ifrågasätter de psykiatriska diagnoserna som ADHD, DAMP, Asperger och allt vad de heter. Ikväll rapporterar dock Aftonbladet att även mer allvarliga psykiska tillstånd kan ifrågasättas. En konstelev har nämligen spelat psykiskt sjuk och blivit tvångsvårdad med bältesläggning som lugnande medel trots att hon var fullt frisk.

Det som stämmer till oro för denna osäkerhet i diagnos och bedömning av individer med psykisk ohälsa, är att många barn och ungdomar riskerar att hamna i stora bekymmer i vuxen ålder eftersom de kan ha fått felaktig diagnos i skolåldern.

Det här illustrerar ju med all önskvärd tydlighet att de psykiatriska diagnoserna är väldigt osäkra. Man hade då önskat mer ödmjukhet från läkarnas sida.

Och det är inte första april!

Artikeln: Klicka här!

Annonser
 

Ett svar till “Psykiatrin avslöjad!

 1. PaljettenQ

  januari 28, 2009 at 12:54 e m

  Hejsan:)
  Jag tycker nog att psykiatrin har gjort det de skulle… Man kan inte skuldbelägga med för att att ha aggerat helt efter deras arbetsplan. Om någon hotar att hoppa från en bro och slår folk då ska den väl ändå tas på allvar? Det var nog inte så att hon skrek att hon var en konststudent och att hon bara skojade.. att de trots det tog in henne och att hon slogs och spottades för att försvara sig som den konstnär hon är.
  Hur skulle personalen veta att hon spelar? Vad vet vi om hennes bakgrund? Hon kanske har varit intagen förut? Allt kringsnack om vad det är som har hänt och varför, är rena spekulationer.
  Om hon skulle ha ignorerats och ingen skulle ha brytt sig, då skulle rabalderna sett annorlunda ut eller hur?

  Jag tror personligen det är viktigt att Odell nu visar vad det var hon ville med detta skådespeleri. Var det värt det? Hur som helst så ska hon få ta de konsekvenser det nu månne bli. Ingen står över lagen.
  Det är inte ”konst” i denna stund, frågan är om det någonsin blir det? Det är den press hon står inför nu när hon ska göra klart sitt examensarbete.
  Uppmärksamheten har hon ju helt klart fått:)

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: