RSS

Regeringen. Är de måna om att grunda sina beslut på fakta?

01 Feb

nyamko-sabuniphStatsrådet Nyamko Sabuni har hamnat i bryderi. Integrations- och jämställdhetsministern samt faktiskt demokratiministern, har presenterat och mottagit en vetenskapligt undermålig rapport från Förvarshögskolan om bekymren på Rosengård här i Malmö.

Själv reagerade jag på att man använde termen respondenter istället för det brukliga informanter. Rapporten har ju som alla vet underkänts av etablerade forskare på området.

Trots detta dåliga och erbarmliga underlag, så framhärdar ministern bland annat på Newsmill och pekar på enstaka händelser:

”De senaste nätterna har det utbrutit stenkastning mot bilar, fyrverkerier avlossade mot polis och bränder i Rosengård i Malmö. Den hotfulla miljön innebär att räddningstjänsten drar sig från att ta sig till bostadsområdet. Stenkastarna har lyckats skapa våld och konfrontation samt begränsa tillgången till grundläggande samhällsservice. Offren är de boende i Rosengård.”

Och detta är en regering som sagt att kunskap, kompetens och forskning är väldigt viktigt men själv lyssnar inte regeringen på den kunskap, kompetens och forskning som finns. 

 Ja, ja, vad kan man säga?

Artikeln på Newsmill: Klicka här!

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: