RSS

Skollärare Nils-Arne är en klok man

13 Jul

teacher3phI en insändare i Norra Skåne igår skriver skollärare Nils-Arne Petersson:

”Ge barnen tid att utvecklas i sin egen takt. Ge oss tid att arbeta med barnens sociala mognad. Ge oss tid att göra barnen trygga i skolan. Ge oss tid att höja alla barns självförtroende. Ge oss ännu mer tid att arbeta med barn med läs- och skrivsvårigheter. Ge oss mer tid att arbeta med barnen istället för nationella prov och skriftliga omdömen. Ge mig och mina medarbetare i förskolan och skolan arbetsro. Respektera alla oss som arbetar med barn: Höj gärna vår status, det behövs.”

Petersson är en mycket klok man, tycker jag. Vad tycker du? Läs insändaren och kommentera sedan gärna här på min blogg. Alla inlägg är alltid lika välkomna eftersom vi behöver en intensiv debatt på skolområdet och inte den tystnad som tyvärr råder just nu.

Insändaren: Klicka här!

Annonser
 

Ett svar till “Skollärare Nils-Arne är en klok man

 1. Pelle

  september 3, 2009 at 6:57 f m

  Javisst!
  Det låter enkelt men det finns många faktorer som det måste tas hänsyn till. De som bestämmer skolans framtid har inte som mål att förbättra skolan utan att tillgodose samhällets efterfrågan och vinna röster. ”Samhället” består till stor del av människor som gick i skolan på 60-, 70- och 80-tal då samhället såg helt annorlunda ut än idag. Många förstår inte hur skolan fungerar, den enda bild de har är från sin egen skoltid och deras barn. Detsamma gäller många av våra politiker.
  Jag läste att de i Trelleborgs kommun ska börja ge lärare lön efter vilka betyg deras elever får från dem. Vilka signaler sänder detta ut?
  Peterssons vison stämmer nog mycket väl överens med många andra lärares. Tyvärr finns det hinder i vägen, varav några nämnts ovan.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: