RSS

Ett exempel på den hjälp som Kattmodellen erbjuder

09 Sep

doctorphPå Kattmodellens forum ger man råd som de inte verkar ha kompetens att ge. Om de nu inte är psykologer eller läkare, men det kan inte vara fallet med tanke på hur de agerar. Här ett exempel:

En mamma frågar: ”Min son är 9 år och vill inte läsa, det har inte framkommit om det skulle vara dyslexi, har aldrig varit på tapeten, med jag undrar om inte katt modellen är just modellen för honom.

Han lyssnar gärna, men vill inte läsa. Vi vet snart inte vad vi skall göra, skolan har satt in extra resurser, men hemma funkar det inte, det blir till följd att han vägrar göra läxorna, kan ej läsa instuktionerna osv.. skulle han bli h jälpt av denna modell???

Maggan”

Robert Johansson svarar: ”Vad vi gör baseras på att titta på de kognitiva och neurologiska grunder som dyslektikern har vilket gör att vi kan genomföra ett åtgärdspaket baserat på en individuell basis.

Ibland krävs en förträning av vissa kognitiva funktioner (görs sällan om någonsin i skolan) vilket krävs för läsning och din son kan med Kattmodellen få en åtgärdsplan baserat på hans svårigheter.

Så svaret är ja.

/Robert Johansson”

De ”tittar” alltså på ” de kognitiva och neurologiska” grunderna. Frågan man genast ställer sig är om Robert och Patrick verkligen är psykologer eller läkare. Om inte, bryter de inte då emot kvacksalverilagen(Lag om förbud i vissa fall mot verksamhet på hälso- och sjukvårdens område)?

Kanske inte, men erkänn att det är väldigt nära.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på september 9, 2009 i Kattmodellen

 

Ett svar till “Ett exempel på den hjälp som Kattmodellen erbjuder

  1. Andersson

    oktober 5, 2009 at 12:17 e m

    varför gnälla om det funkar? Jag har kollat på och hört om de som har använt denna metod och den har fungerat i varje fall! I vissa fall snabb och ibland går det lite segare. Riktigt dålig stil att tracka ner på andra som gör det bättre än sig själv och om din metod är bättre kan väll du ta och vissa den för oss andra. var så snäll och väx upp och ha en bra dag.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: