RSS

Skolans nästan medvetna socialisering in i kriminalitet genom att själva strunta i lagar och regler

15 Sep

criminal+adultphI pressen läser man och på e-post får jag bekräftelse på att skolor och kommuner inte menar sig behöva följa lagar och regler som vi andra i samhället måste göra. Vad betyder den attityden i den offentliga verksamheten, som blir alltmer vanligt i Sverige, för det uppväxande släktet?

Den senaste i raden är Solbergaskolan som under en längre tid kränkt en elev som har autism och ADHD. De har fått kritik av Skolinspektionen, vilket både kommunen, Stockholm stad, och skolan högaktligen struntar i.

Det måste vara fullständigt hopplöst att vara förälder när man försöker skydda sitt barn och den instans, som har hand om ens barns uppfostran(den så viktiga sekundära socialiseringen), är den som kränker värst. I det här fallet hotas till och med föräldrarna med böter eftersom de inte ser någon annan råd än att skydda sin son genom att hålla honom hemma.

När i himmelens namn skall staten gripa in i det kommunala skoleländet. I varje fall är det så i allt fler och alltför många kommuner. Det finns självklart kommuner och skolor som sköter sig alldeles utmärkt, men de tycks bli färre och färre.

Läsa hela artikeln: Klicka här!

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på september 15, 2009 i ADHD, Autism, Damp, Diagnos, dyskalkyli, Dyslexi, Makthavare, Skolledning

 

2 svar till “Skolans nästan medvetna socialisering in i kriminalitet genom att själva strunta i lagar och regler

 1. Nils

  september 15, 2009 at 9:22 f m

  Ja, det blir liksom slag i luften. Vad får vi egentligen för våra skattepengar. Om man bevakar sitt barns rättigheter är man bara
  ”jobbig förälder” samtidigt som skolorna säger sig vilja ha samarbete med föräldrar. Det de egentligen vill ha är ja-sägare och gratis arbetskraft.
  Förstatliga skolan igen.

   
 2. alltomskolan

  september 15, 2009 at 4:58 e m

  Ja det finns så många rättslösa elever! När kommunen, rektorn eller läraren är den som kränker- ja vem för då elevens talan? Men som tur är finns det fortfarande lärare som vågar stå upp mot ”kollegiet” och det är viktigt!!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: