RSS

Vilken nivå, Alltomskolan?

05 Okt

kattmedbubbla2

Idag kommenterar en anhängare till Kattmodellen mina inlägg, ”Andersson”. Ja, vad säger den nivån, Alltomskolan och alla andra som fört fram  Kattmodellen som ett alternativ, om dessa människors intellektuella nivå?

Ganska mycket, eller hur?

Så här skildrar , på tal om detta, Kattmodellens företrädare Patrick Lindblad, som kallar sig VD, mötet med Alltomskolan i sitt nyhetsbrev:

”Alltomskolan.se är ett internetforum för föräldrar vilkas barn går i skolan. Kattis på Alltomskolan intervjuade mig i våras och en fråga som då dök upp var ”Vilka har testat Kattmodellen då?”.

”Ingen.” blev mitt svar.

”Jaha, men då kanske du var alldeles för dyr då?”

”Nä, dom flesta av forskarna i Sverige, samt traditionellt erkända institutioner, inom detta område, har vi erbjudit att både närvara vid våra utbildningar samt testa detta kostnadsfritt. Vi har ett stående erbjudande att vi bjuder på vår tid för seriös forskning om Kattmodellen.”

”Och dom har inte nappat? Varför då?” undrar Kattis.

”Vet inte, det måste du fråga dom om. Personligen vill jag inget hellre än att få forskning inom det här gjord.

[…]

Redan i våras bestämde vi på alltomskolan.se att testa kattmodellen, utbildningen som säger sig hjälpa dyslektiker att bli bra på att läsa och skriva. Vi fick tio gratisplatser till ett värde av totalt drygt 60 000 kronor, och det var nio som kom till utbildningen den 2 oktober i Stockholm.

[…]

– Jag ska lära er ett enda ord perfekt idag – ordet katt, säger Patrick efter att ha småpratat med alla deltagare. Sedan börjar arbetet med att skapa bilden av ordet. Vissa ser ordet katt suddigt eller långt borta. Andra saknar bakgrund och en ser ordet bredvid en katt. Jag sitter själv och försöker se ordet framför mig utan att lyckas! Föräldrarna, som är placerade på ena sidan av rummet, ser ut att göra samma sak.”

Källa: http://www.kattmodell.se/utskick/nyhetsbrev/Nyhetsbrev14okt2008.html.

Ja, ja, det är möjligt att detta kan uppfattas som seriöst av en del. Själv anser jag att det luktar kvacksalveri lång väg och är mycket förvånad över att en seriös organisation som Alltomskolan lånar sig till sådant. Och det är nog fullt troligt  att Patrick skrattar hela vägen till banken eftersom han är ”Kattis” med Alltomskolan.

Alltomskolan används i varje fall stenhårt i Kattmodellens reklamkampanjer och om metoden inte håller som utlovat, menar jag att Alltomskolan har ett enormt ansvar på sina axlar inför framtida eventuellt förtvivlade föräldrar.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på oktober 5, 2009 i Kattmodellen

 

Ett svar till “Vilken nivå, Alltomskolan?

  1. Petter

    november 4, 2009 at 9:44 e m

    Kvacksalveri? Verkligen. Vad värre är att de verkar inte dra sig för att utnyttja människors desperation för att tjäna pengar. Men det var generöst att bjuda på tillställningen. Vad blir nästa ord? Mjau?

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: