RSS

Lärarfack försöker få uppmärksamhet med anledning av hånande rektor

15 Nov

corruptionphNu försöker Lärarnas riksförbund, LR, dra nytta av uppmärksamheten kring den hånande rektorn i Vellinge:

” I brevet till kommunen menar Lärarnas riksförbund att lärarnas arbetsmiljösituation har påverkats och att Vellinge kommun måste vidta åtgärder.

– Vi anser att det inte bara är att gå vidare, som kommunen har gjort. Istället måste kommunen göra något, exempelvis kan man utbilda Gert Åkesson, säger Lars Hemzelius.

En sådan utbildning kan handla om inlärningssvårigheter och funktionsnedsättningar, enligt brevet.” ( Sydsvenskan,den 15 november 2009)

Detta är och förblir rent hyckleri, LR. Var i himmelens namn har ni varit tidigare? Jo, jag vet av personlig erfarenhet: I vänskapskorruption med de flesta skolledningar och förvaltningsledningar i landet. Så länge som det inte uppmärksammas i pressen kan ni hålla sådana här dåliga ledningar om ryggen eftersom de i regel ger era s k förtroendevalda förmåner av olika slag. Och en sådan ”förtroendevald” är i princip omöjlig för medlemsopinionen att avsätta eftersom det inte råder verklig demokrati, i varje fall inte inom LR.

Så enligt min åsikt och erfarenhet måste det göras rejäla genomgångar av lärarfacken, skolledningar, förvaltningsledningar och de lärare som har ledande positioner. Håller dessa personer måttet? Nej, väldigt många gör inte det och så länge en sådan fundamental uppryckning av skolverksamheten i Sverige inte görs, kommer vi att ha elever som inte lär sig och som ställs utanför det svenska samhället i tidiga år. Där elever t o m hånas. De inblandade organisationerna håller nämligen gemensamt upp och indirekt stödjer denna delvis dysfunktionella skolverksamhet i Svea rike.

Artikeln: Klicka här!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på november 15, 2009 i Diagnos, Dyslexi, Lärarfacken, Skolan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: