RSS

På Rönninge gymnasium i Salems kommun sköter skolassistenten ”ruljansen”

25 Nov

Av skäl som jag inte kan gå in på så vet jag att på Rönninge gymnasium i Salems kommun, skriver en skolassistent runt till skolans lärare och uppmanar dessa att avregistrera vårt nyhetsbrev. Inte rektor, inte specialpedagogen, om nu någon sådan finns på den här skolan, utan en av kontorspersonalen som förmodligen saknar specialpedagogisk kompetens. (Nu har han inte lyckats, utan endast två, en schemaläggare och en lärare, har följt denna tjänsteman på lägre nivå, vad jag har fått fram i mina efterforskningar.)

Ja, kära bloggläsare, du läste rätt en skolassistent har den centrala rollen i sådana här ärenden på Rönninge gymnasium i Salem. Han dyker t o m upp och sköter mycket svåra ekonomiska ställningstaganden och åtaganden.

Ytterst är det ju rektorn som har ansvaret och bör själv ha hand om de ovan beskrivna arbetsuppgifterna men han har tydligen delegerat detta till en i kontorspersonalen. Varför kan inte lokalvårdaren ta hand om det? Den som städar behöver sannerligen lite omväxling.

Ja, så är det, och förvånas inte längre att eleverna med olika dysfunktioner behandlas illa på sådana här skolor. Förhoppningsvis är de inte många, men även om det endast varit en(1)skola hade det varit alldeles för ”många”!

När inte ens skolledningen uppvisar kompetens, hur skall då skolan kunna förmedla kompetens till sina elever och till elever som har en så känslig situation som elever med olika former av dysfunktioner?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på november 25, 2009 i Skolan, Skolledning, Specialpedagogik

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: