RSS

Hur är det med ”kunskapen” regeringen?

02 Mar

Jan Björklund och regeringen har ju, med rätta, hävdat att kunskap är viktigt i skolan. Men hur i all fridens namn är det med den egna kunskapen om normer, regler och lagar i det svenska samhället. Kunskapen om grundlagen och alla dess delar bör vara självklar insikt för en regering!

Detta med anledning av, som nog de flesta vet, att lagrådet totalt har sågat Jan Björklunds och hans departements förslag till ny skollag. Dagens Nyheter rapporterar:

Centrala begrepp har inte enhetliga definitioner. Begreppet elev får olika betydelser i olika sammanhang. Lagrådet konstaterar att de många bristerna beror på att ”en tillräckligt noggrann genomgång inte har gjorts innan förslaget lämnades över till Lagrådet”.

Vissa språkliga otydligheter i förslaget gör att vissa av bestämmelserna kan strida mot grundlagen.” ( DN, den 1 mars 2010)

Detta är ju ytterst allvarligt. Känner inte regeringen till grundlagen och all dess detaljrikedom? Eller hur skall detta tolkas? Vad Sveriges skolverksamhet behöver minst av allt just nu är förvirring och tyvärr sprider Björklund detta med besked!

Artikeln: Klicka här!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på mars 2, 2010 i Makthavare, Skolan, Utbildning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: