RSS

”Vanligt folk” ställer bra frågor till makthavarna!

24 Apr

Eskilstuna Kuriren i förrgår:

”Gemensamma drag är inlärningsproblem och svårigheter i det sociala samspelet. Funktionshindret är biologiskt betingat och medför i varierande grad inlärningssvårigheter, anpassnings- och beteendeproblem. Exempel på diagnoser är ADHD och DAMP.

Vissa barn och ungdomar får byta skola och ha hem undervisning och Lotta Grönblad, du vet att flera inte får en utbildning och har svårt att klara sig i samhället. De behöver smågrupper, snäva ramar, och lärare som får stöd och glädje i skolan för att klara det.

Lotta Grönblad, ordförande i barn och utbildningsnämnden: Hur tänker du se till att alla barn och ungdomar i Strängnäs kommun får sin utbildning. Vågar du satsa nu?

Jan Björklund: Hur tänker du se till att utbildningen till lärare tar upp de dolda funktionshindren?”( Eskilstuna Kuriren, den 22 april 2010)

Det är Gunnar Bjälkebring som ställer dessa viktiga frågor till makthavarna. Det är s k vanligt folk som ställer de verkligt angelägna frågorna till dem som bestämmer, men får de svar och viktigare: Blir det någon reell förändring? Valår eller inte valår.

Hela artikeln: Klicka här!

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: