RSS

Förälder: Lita i väldigt liten grad på s k experter. Gå på din magkänsla och agera kraftigt emot dem som kränker ditt barn!

29 Maj

Den senaste tiden har vi sett flera fall av rena olagliga kränkningar av barn när de placerats i särskolan utan att ha utvecklingsstörning och helt emot både Barnkonvention och Konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning(FN-konventioner som Sverige skrivit under). Den 19 maj rapporterar Skånska Dagbladet om ännu ett ytterst upprörande fall, igen får vi veta det genom pressen. Reportern skriver bland annat:

”I femman bestämdes att Fredrik skulle gå i integrerad särskola på Näsby skola.

– Jag gav med mig. Jag tänkte att de har expertis bakom sig och då måste de väl ha fattat rätt beslut, säger Sammi.

Carina var inte alls övertygad.

– Jag mådde mycket dåligt. Jag kände mig tvingad att skriva in honom. Jag såg att det var fel väg och ville ha en utredning. Jag kämpade med näbbar och klor. Det var så orättvist mot Fredrik. Jag såg att han var relativt normalbegåvad. Han åkte buss själv och gick på skytte med kompisarna.[…]

Under de tre år Fredrik gick på särskola utreddes han på barnhabiliteringen utan att man kom fram till något. Carina bad om att få honom utskriven, men fick inget gehör. I årskurs åtta kom beskedet: Fredrik är inte särskolemässig. I ett psykologutlåtande konstaterades att han har svårigheter med koncentration och uppmärksamhet, men inga inlärningssvårigheter inom teoretiska områden. Den utredningen hade gjorts två år tidigare, men inte nått skolan eller föräldrarna.”( Skånska Dagbladet den 19 maj 2011)

Ni som i det här sammanhanget hävdar att utbildad personal alltid har rätt, hur tänker ni när vi får höra gång på gång att barn och ungdomar kränks på det här sättet? Skäms ni inte, Karolina, Sara Andersson, Erika, Maria, Elisabet Mohammar som är ledamot i styrelsen för Svenska Logopedförbundet och flera andra som kommenterat här? Att ha en övertro på personer som har utbildning, kan vara mycket förödande. När skall vi lära oss det och i varje enskilt fall också använda vårt sunda förnuft?

Förälder låt ditt sunda förnuft och din magkänsla styra för att skydda ditt barn! Utbildad personal som endast litar på sina eventuella kunskaper utan att använda sitt sunda förnuft kan nämligen skada ditt barn, helt i onödan.

Annonser
 

2 svar till “Förälder: Lita i väldigt liten grad på s k experter. Gå på din magkänsla och agera kraftigt emot dem som kränker ditt barn!

 1. Torhild Karlsson

  maj 30, 2011 at 10:47 f m

  Grattis Tommy.

  Du har numera förbrukat det lilla, lilla förtroende du faktiskt ingav och kan således avfärdas som den Don Quixote-figur du verkligen är. Du skulle behöva en Sancho vid din sida.

  Du angriper allt, och alla, utan att presentera några egna förslag på alternativa tillvägagångssätt.
  Det är lätt att sitta och vara kritisk, men man måste kunna ge motargument för att tas på allvar.

  Du säger dig i ditt senaste blogginlägg gilla ”tuffa diskussioner om viktiga ting”, men jag har då aldrig sett dig ta en riktig diskussion, någonsin.

  Och en sista sak innan jag lämnar den här bloggen för alltid, sluta använda ordet ”penningar” hela tiden. Det låter så skitnödigt så man får ont i magen.

  med vänliga hälsningar

  Torhild Karlsson

   
 2. Wingren Tommy

  maj 30, 2011 at 3:03 e m

  Torhild!
  Din kommentar ovan är mycket motbjudande i mina ögon och det var tveksamt om den skulle publiceras över huvud. Att göra en sådan kommentar i en så viktig fråga säger allt om er som kritiserar mina inlägg rörande hur barn behandlas av s k professionell personal. Kommentaren förtjänar verkligen ingen vidare diskussion.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: